REPORTASJEFOTO | FILM

Reportasjefoto og reportasjefilm er sjangre som brukes til presse, men er absolutt også aktuelt innen næringslivsfoto og reklamefoto. Mens ekte reportasjefotografi, og film, viser ekte hendelser, kan mer eller mindre arrangerte reportasjebilder, og film, også være nyttig til mye innen næringsliv og reklame. 

M5 3698

Arrangert "reportasjefotografi".

M5 3836 Edit

Arrangert "reportasjefotografi".

Dx 1720

Delvis arrangert bilde.

Dsr8628

Delvis arrangert bilde.

Jeg har lang journalistisk erfaring og kan produsere spennende filmer med eller uten intervjuer, tale og tekst. Som fotograf i VG ble jeg en av landets mest premierte og har, i tillegg til å ha laget firmafilmer, filmet Gullrutenominert TV2-dokumantar, opptak til CNN samt skrevet artikler for ulike medier.

Hi01 Irak90

Reportasjebilde fra virkeligheten. Bagdad.

Hi02 Beograd

Reportasjebilde fra virkeligheten. Beograd.

Det trengs ikke nødvendigvis mye planlegging og mange folk involvert. Droner og en lang rekke annet spesialutstyr åpner for mange muligheter.


Om Bo Mathisen

"Det är skillnad på rent avbildande fotografi och bilder som berör. Fotografen kan frysa ett skeende och återge det. Men en bild kan också sätte våre sinnen i rörelse. Genom att betrakta bilden kan vi också i vissa lyckade stunder höra, smaka, lukta og känna. Det er i denna kategori fotografer Bo Mathisen hör hemma.

Inför Bos bilder ställs man sällan eller aldrig oberörd. Distansen til motivet är minimalt. Personerna är påträngande närvarande.

Bland kollegor benämnes han ofta som ljusets mästare. Såväl när det gäller det naturliga som det artificiella. Ibland vet man inte om det är naturligt eller konstljus. Men naturligt blir det."

LARS FAHLEN - Tidligere bilderedaktør i Expressen, Verdens Gang, Göteborgsposten


Egen bok med reportasjefotografi

Jeg har gitt ut boken Mayday med egne reportasje-fotografier fra rundt 20 land.

Boken ble tildelt Sølv i prestisjetunge Årets Vakreste Bok og fikk svært god omtale i pressen, blant annet terningkast 5 i VG. 

Se bilder fra boken og les omtaler her.

Fotoprosjekt dypt inne i regnskogen i Amazonas

Jeg har laget dokumentarfotografi og reportasjer fra Amazonas med støtte fra Fritt Ord og i samarbeid med Regnskogfondet. Se mer om prosjektet her.

0 C0 V3612 Edit
_BM12964-2
Cookies must be accepted in order to display this content. Accept