MAYDAY

Bo har gitt ut dokumentarfotoboken Mayday, med egne fotografier,på eget forlag. Boken inneholder fotografier av mennesker i nær 20 land, som alle har et behov for å rope mayday. Boken ble tildelt Sølv i Årets Vakreste Bok, og fikk mye positiv omtale i presse og ellers.  Medvirkende til tekster, design og oversettelse: Hans Olav Forsang, Kari Schøyen, Tove Gravdal, Øyvind Gulliksen, Grethe Østern, Janne Bondi Johannessen, Felicia Andrews Røkaas.


0 C0 V3612 Edit
Unknown

Mayday ble tildelt SØLV i Grafills ÅRETS VAKREST BOK

Mayday Slides 3214 600p

Guri Hjeltnes anmelder boken i VG og gir den terningkast 5.

Les anmeldelsen her!

Terning5
Blocks Image 2 Page20 2 2

Thorvald Stoltenberg, President, Norges Røde kors:

"Mathisens stemningsfulle, empatiske og ikke minst respektfulle bilder har en sjelden evne til å overbevise oss om at det er sant, og til å forhindre oss fra å sove, og fra å tåle så inderlig vel. Hans arbeid viser et tydlig engasjement for å formidle virkeligheten bak rop om hjelp, og for å få oss til å høre dem."

Blocks Image 1 Page20 1 2

Hasse Persson, Kunstnerisk leder, Hasselblad Center:

"Bo Mathisen's Mayday är en rasande skicklig bildhistoria av det senaste decenniet globala konflikterna.

Från nordkoreanska i öst till Dominikanska republiken i väst genom en riven Balkan tar fotografen oss på en resa som vi verkligen vill undvika, men som fortfarande är sann i vår alltmer komplexa värld. "

Blocks Image 1 Page20 3 2

Morten Krogvold, Fotograf:

"Bo Mathisen's bok Mayday åpner med et bilde av et hus, fotografert i det tidligere Jugoslavia.

Et fantastisk bilde som skaper forventning om hva vi vil se på de følgende sidene. Og vi vil ikke bli skuffet. Med en intens tilstedeværelse skildrer Bo Mathisen krigens redsler.

Bildene er gripende, rystende - men også vakre. Bo Mathisen forteller historier med sine fotografier på en betagende måte, jeg aner et håp fordi fotografen har medfølelse med de menneskene han fotograferer. Hans møte med faget bringer oss inn i øyeblikket, og vi kan nesten føle lukten av menneskene han skildrer. En ørneklo med engelens vinge.

Bo Mathisens bilder er i verdensklasse.

Er dette store ord? Nei jeg tror ikke det. "

Blocks Image 2 Page20 4 2

Hans-Olav Forsang, Bilderedaktør i VG:

"Hva er et godt bilde?

For meg er det et bilde som tar tak deg og gjør noe med deg - noe man ikke kan stille seg likegyldig til. Bo Mathisens bilder er sånn.

En kombinasjon av kunnskap, evne til selv å se og oppleve, være i stand til å videreformidle inntrykkene med respekt og medfølelse og gjennom en unik forstand på fotografiets tekniske egenart gjør Bo Mathisen til en spesiell fotograf. Mer enn noe ønsker han å nå fram til oss med sine fortellinger - få oss til å forstå, tolerere og innta en holdning. "

Tore Holter, redaktør Fotografi:

..Pressefotograf Bo Mathisens Mayday, utgitt på eget forlag, er en bok med reportasjefotografier fra flere av verdens aktuelle "konfliktområder". Boken har en kvalitet som helt sidestiller den med de beste internasjonale bokutgivelsene på dette området.

..For meg står bildene godt i en dokumentar tradisjon med grunnpilarer som W. Eugene Smith og Don McCullin.

Bo Mathisens bok har fått mye oppmerksomhet i pressen. Det skulle bare mangle..

Mg 3507
Mg 3508
Mg 3512
Mg 3511
Mg 3510
Mg 3509

Terje Kalheim og Jan Ø. Helgesen:

"I boken MAYDAY har Bo samlet et usedvanlig godt utvalg av sine beste og mest fascinerende bilder. Dette er rett og slett verdenshistorien av de siste tiårene, sett gjennom kameralinsen.

Etter vår mening er MAYDAY en unik bokutgivelse. Norsk - med høy internasjonal standard.

Årets julegave til alle tenkende, talentfulle mennesker. "

Stein Slettebak Wangen, Adresseavisen:

-Dette er noe av det beste jeg har sett, og jeg har sett mye. Bildene oser av empati.

De er også godt fotografert, gjennom spennende komposisjoner og følsom bruk av gråtoner, formidlet det groteske virkeligheten i livene til mennesker i nød på en direkte og ærlig måte.

Man blir klokere etter å ha lest Mayday.

Harald Flor, Bokanmeldelser i Dagbladet:

"Mathisen har mestret menneskelige tilnærmingen i møter med ofre for krig og konflikt. Med et lidenskapelig øye for de sårbare i en situasjon kan han også møte den andres blikk."

Peter fra Västerås (bokbinder):

For en fantastisk bok!

Jeg kan fortelle deg at arbeidet på boken din går bra. Jeg jobber i bokbindingsavdelingen i Västerås, som sørger for at bildene dine kommer opp i en velfungerende hardvoll. Det er mange her som har sett bildene dine ... og blitt påvirket!

Jeg har jobbet med å legge de trykte arkene sammen. Det første bildet jeg så var gutten i sykehussseng fra Banja Luuka. Gutten med tuberkulose og leketøypistolen i hånden ... og bamse i sengen ...

Veldig tungt hjerte da jeg så det bildet.

Men bildene dine gir også styrke ... Når du ser dem, vet du umiddelbart hva du skal kjempe for:

Den lille, skjøre, uskyldige, myke og forsvarsløse ...

Fikk et haiku-dikt av en god venn den dagen jeg kom i kontakt med bildene dine.

Hun skrev:

Bildene dine viser ikke de "tilfredsgjorte barna" .. men hjertet formulere over det... og hva som er verdt å kjempe for. Takk for det!