OM OSS

BO MATHISEN

Fotografi

Bo Mathisen ble gjennom flere år som fast fotograf i VG en av landets mest premierte fotografer. Han har blitt tildelt 20 premier i prestisjetunge Årets Bilde, inkludert den gjevest, selve Årets Bilde prisen, samt flere andre umerkelser for sitt arbeid. 

l tillegg til lang erfaring innen presse- og dokumentarfotografi, har Bo bred erfaring innen kommersiell/reklame-fotografi. Han mestrer krevende location-opptak med svakt lys og motiver i bevegelse, såvel som studio-opptak. Han er flink til å håndtere mennesker han fotograferer- både i reportasje-sammenheng og ved arrangerte opptak med modeller.

Bos kundeliste innen fotografi inneholder firmaer som Telenor, TINE, Norwegian Air, Hafslund, Mesta, Omexom, SansBygg, Oslo Filharmonien, Lindorff, Entra, Den Norske Kirke mfl.


Film-video

Bo har grundig erfaring i å jobbe som en-manns team innen dokumentarproduksjon og andre type videoproduksjoner, såvel som i team med flere. Et fotografisk blikk og journalistisk erfaring bidrar til informative og severdige produksjoner.

Bo har laget filmer for en rekke firmaer som Hafslund, TINE, Norkring/Telenor, Nordea, Oslo Filharmonien, Infratek, Energi Norge, Legemiddelindustrien mfl. 

Han har filmet og del-regissert Gullrute-nominert TV dokumentar for TV 2, gjort opptak til NRK-serie om Nilen i Sør Sudan, filmet for Internasjonale Røde Kors i Afrika (vist i CNN mm) og jobbet som en-manns video-team med ambulansetjenestene i Midt-Østen.

Drone og annen teknikk

Bo har lisens fra Luftfartstilsynet for profesjonell droneflyging i høyeste klasse (Spesifikk-kategori). Hans lisens gir mulighet for opptak få andre dronepiloter har anledning til å utføre lovlig.

Han har også lagt ned mye arbeid i andre teknikker. Slik som bruk av timelapse-utstyr, stabilisatorer, superteler, fish-eye, spesial-optikk for interiør/eksteriør og makro-opptak, kraner, skinner, bilmontasje-utstyr, undervanns-utstyr og 360 graders kamera.

Streaming

Bo har lang erfaring innen ulike former for streaming, med ett eller flere kameraer. Fra direktesendinger til NRK med 7 kameraer til enkle webinarproduksjoner med ett kamera. Bo bruker kompetente samarbeidspartnere ved produksjoner hvor det trengs flere folk, slik det gjør i de fleste tilfeller.

Prisbelønnet bok

Bo har utgitt boken Mayday med egne dokumentar-fotografier fra nær 20 land. Boken ble tildelt Sølv i Årets Vakreste Bok og fikk rosende omtaler i pressen, blant annet terningkast 5 i VG. 

3225 Copy
3229
3234

Utstillinger

Bo Mathisen har holdt flere separate fotoutstillinger, blant annet 2 utstillinger på Rådhusplassen i Oslo. Den siste var et prosjekt støttet av Fritt Ord i samarbeid med Regnskogfondet. Han er en av tre nordmenn (i tillegg til Morten Krogvold og Knut Bry) som har hatt egen utstilling på Fotomässan i Gøteborg. 

White Gold 3

White Gold. Fotomässan, Gøteborg

Mayday Utstilling

Mayday. Rådhusplassen, Oslo.

Bm29277 3

Wajãpi i Amazonas. Rådhusplassen i Oslo.SITATER:

"Pokker hvor du er god beste Bo!" Morten Krogvold, fotograf

"Utfordringene kan gjerne stå i kø, Bo Mathisen leverer gullkantede bilder" Mikkel Friis, TINE, Mesta

"Bo leverer gang på gang flotte bilder som er godt over briefen" Hans A. Thorsdal, NAF (Norges Automobilforbund)

"Utvilsomt en av Norges beste!" Irene Mårdalen, Norsk Fysioterapeutforbund

"Bo er en kjempehyggelig, helproff fotograf. Han er fleksibel, flink med mennesker" Dafina Shala, Aker Solutions